O piškotkih

Upravljalec te spletne strani (www.mahkovic.com) je podjetje Mahkovic d.o.o., Spodnji Log 27, 1282 Sava.

Enako kot večina drugih spletnih strani, ki jih obiščete, tudi naša spletna stran uporablja piškotke. Kako in na kakšen način so piškotki uporabljeni, vam pojasnjujemo v nadaljevanju tega obvestila.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih večina spletnih mest prenese na naprave uporabnikov ob prvem obisku spletne strani. Naslednjič, ko uporabnik obišče to spletno stran z isto napravo, se piškotek s shranjeno informacijo bodisi pošlje nazaj na spletno stran, kjer je bil piškotek ustvarjen, bodisi na drugo spletno stran, ki ta piškotek prepozna. Piškotki so uporabni, saj omogočajo spletni strani, da prepozna uporabnikovo napravo. S tem se vam kot uporabniku omogoči učinkovitejše brskanje po spletni strani, omogoči, da si spletna stran zapomni vaše nastavitve ter se na sploh obogati ter izboljša uporabniška izkušnja. Nadalje lahko piškotki pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, zbiranju statističnih podatkov, ter pomagajo, da oglasna sporočila, ki jih vidite na spletu bolj ustrezajo vam in vašim interesom. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporabljamo na spletni strani www.mahkovic.com

Na naši spletni strani uporabljamo sledeče kategorije piškotkov glede na njihovo namembnost:

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so nujno potrebni, da se vam omogoči normalna uporaba in brskanje po spletni strani ter zagotovijo storitve, ki jih preko spletne strani zahtevate (določitev nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev). Omogočajo delovanje nujno potrebnih komponent, zato brez teh piškotkov nekateri deli spletne strani ne bi delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o tem kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, kot npr.: štetje obiska spletne strani, katere deli spletne strani so najpogosteje obiskani, kako se uporabniki gibajo po spletni strani, ali dobijo sporočila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi bilo mogoče identificirati uporabnika. Vsi podatki, ki jih ti piškotki zbirajo, so združeni in zato anonimni. Uporabljajo se izključno za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše odločitve in nastavitve (kot npr. vaše uporabniško ime, vnose v obrazce, izbiro opcij v konfiguraciji, izbiro regije in jezika in drugih prilagoditev na strani, ..) ter vam nudi izboljšane ter bolj osebne funkcije. Ti piškotki se nadalje lahko uporabljajo za zagotavljanje zahtevanih storitev, kot je predvajanje videoposnetkov. Informacije, ki jih ti piškotki zbirajo so anonimni. Ti piškotki ne morejo slediti vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Google Analytics

Ti piškotki zbirajo informacije o tem kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Pridobljene informacije so namenjene za izdelavo poročil in izboljšanje spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno z številom obiskovalcev spletne strani, podatki o tem iz katere spletne strani so obiskovalci prišli na našo spletno stran in o tem, katere dele strani, ki so jih obiskovalci ogledali.

PRILAGODITE DOVOLJENJA PIŠKOTKOV

S klikom lahko zavrnete ali sprejmete piškotke, ki zahtevajo vaše soglasje. Nadalje lahko piškotke blokirate in izbrišete tudi preko nastavitev vašega brskalnika. Če boste v brskalniku omejili uporabo piškotkov, se lahko zgodi, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani.